Hogyan dolgozd fel? – segítő beszélgetés egy tragikus buszbaleset margójára

Olyasmi történt péntek este, amelyre nagyon rég nem volt példa, és aminek sosem kellett volna megtörténnie. Igen, mindenki tudja, Verona mellett magyar diákok és felnőttek haltak meg egy tragikus balesetben. Sokan írnak arról, hogy ezt feldolgozni lehetetlen, segítséggel is sokáig, évekig, évtizedekig tart majd.

Ma nemzeti gyásznap van. Rájuk, az áldozatokra emlékezünk és mindenki szorít a sérültek felépüléséért, sikeres fizikai és lelki küzdelmeikben.

Ma reggel kaptam egy pedagógiai segédanyagot egy számomra hiteles szakembertől. Mikó Gábor generációs tanácsadó, a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány) munkatársa. Talán nem emlékszik rá, de anno nekem is trénerem volt egy korábbi “diás” tréningen (disputa tréning, talán 2012?…)

A tanári segédanyag segít, hogyan beszélgessünk erről gyerekekkel, az iskolában vagy akár szülőként, otthon. Töltsd le, használd, beszélgess az eseményekről. Neked is, másoknak is könnyebb lehet így. Itt találod: Tematika a tragédia feldolgozását segítő beszélgetéshez

jesuisszinyei

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s