Internetbiztonság témazáró projektfeladatok? Nem lehetetlen!

Bizonyára sokan ismeritek a Facebook-on szerveződő Online tanári szoba nevű csoportot és alapítóját, Fegyverneki Gergőt. Magam is tagja vagyok a csoportnak és ahogy időm engedi, követem is az eseményeket, megosztott tartalmakat. A mai napon már több mint 7.000 tagja van a csoportnak, ami – ha figyelembe vesszük az éppen aktuálisan nem tanító tagokat is – több ezer pedagógust jelent.

A minap lettem figyelmes egy érdekes feladatra: elektronikus zaklatással (cyberbullying), internetbiztonsággal kapcsolatos témazáró projektfeladatokat hirdetett a debreceni #celebtanár a saját weboldalán, a Médiafüzeten.

Forrás
Forrás

Szemezgessünk egy-egy feladatot! A tanulók választhatnak preventív társasjáték, flashmob forgatókönyv vagy infografika készítése vagy akár egy közösségi média boom szervezése között is – és ez még messze nem az összes feladat!

Ti kipróbáltatok már hasonlót? Mármint: internetbiztonsággal kapcsolatos – nyílt végű – feladatokat, projekteket? Tegyetek egy próbát! 🙂 Ha kérdésetek volna, forduljatok nyugodtan Gergőhöz vagy akár hozzám is. Tehetsz érte, hogy a Te osztálytermedben is többen halljanak a témáról!

Nem csak a fentiek miatt, de érdemes követni a Médiafüzetet, Gergőt és az Online tanári szobát is! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s