Kit hívhatok fel, ha zaklatnak vagy megbántottak a neten?

Első körben a szüleidet vagy más, olyan embereket érdemes keresni, akikben megbízol. Sajnos azt is fontolóra kell venned, hogy ki az, akihez biztos nem mennél ilyenkor oda.

Ha végképp nem tudsz kihez fordulni vagy úgy érzed, senki sem hallgatna vagy értene meg, még mindig vannak lehetőségek. Hazánkban is működnek lelkisegély-szolgálatok, akik arra várnak, hogy hívd őket, ha baj van. Biztos eszedbe jut, hogy na jó, de ezeket csak idősebb vagy tehetetlen emberek hívják fel. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy a lelkisegély-szolgálatokat általában bajba jutott emberek keresik. A baj pedig sokféle lehet, és ha úgy érzed, hogy zaklattak, megbántottak a neten, olyan képet küldtél valakinek, amit megbántál vagy egyszerűen csak nem tudod lerázni a követőid, magánéleti-párkapcsolati nehézséged akadt, az bizony probléma, amit érdemes elmondani másoknak.

Vannak jól bevált, mindig élő vonalak. Ilyenekből sorolok fel alább párat. Kipróbáltam őket, tényleg felveszik és segítenek.

telephone-helpline

Ifjúsági lelkisegély. Ezt hívd: 137-00. A Magyar Gyermek és Ifjúsági Telefonos Lelkisegély Szolgálatok Országos Szövetsége (GYITOSZ) gyűjti össze a legtöbb működő lelkisegély-telefont. A honlapjuk elég régi, de ettől nem kell megijedni. Összegyűjtöttek Neked jó néhány elérhetőséget (városokra lebontva és vegyesen is), a telefonszámokért ide kattints. Még egy segítség, hátha épp itt lesz valaki, akit azonnal elérsz.

Kék-Vonal Gyermekkrízis szolgálat. Ezt hívd: 116-111. Az egész országból ingyenesen és anonim módon elérhető. Megoszthatod örömödet, bánatodat, tanácsot kérhetsz egy nehéz döntési helyzetben, felteheted kérdéseidet például a lelki egészséghez, párkapcsolatokhoz, szexualitáshoz, internetbiztonsághoz kapcsolódóan. Akkor is hívhatod őket, ha veszélyben vagy nagy bajban vagy, és azonnali segítségre szorulsz. Csak a 116-111 számjegyet kell beütni, előhívó és körzetszám nélkül! A honlapjukat ide kattintva éred el.

A Kamaszpanasz is végzett egy gyűjtést, ezt ide kattintva érheted el.

Ne feledd, a vonal túlsó végén megértő emberek lesznek. Nem csinálnak belőled áldozatot. Nem érzékeltetik, hogy hibáztál és nem dörgölik az orrod alá, hogy mit kellett volna másképpen tenned. Amit nekik mondasz, köztetek marad.

Bátorság! Változtathatsz a helyzeteden, ha nehézségeid támadtak. Keresd meg szüleidet, tanárodat, de ha nincs egy megbízható ember sem a közeledben, hívd bátran a lelkisegély telefonokat is. Segítenek, hogy mit érdemes tenned.

Reklámok

Kit hívhatok fel, ha zaklatnak vagy megbántottak a neten?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s