Indul a közös utazás térben és időben

Nehéz mit mondani elsőre.

Hónapok, évek óta érlelődik a gondolat egy saját blogra, amely nem azért íródik, mert kell, hanem pusztán azért, mert jó érzés úgy tudománykommunikációt csinálni, hogy szabadon gondolkozhatunk bizonyos kérdésekben, úgyszólván kötöttségek, béklyók nélkül.

A blog, mégha szakmai blognak is indul, mindenképpen egy személyes műfaj. Szeretném, ha az is maradna és időről-időre vendégül láthatna minél több – rendszeres? – olvasót.

Ja, igen. A blog neve. Hát, igen. Ha valaki azt mondja valamiről, hogy “önmagáért beszél”, bizonyosra vehető, hogy ő maga nem tud mit mondani az adott dologról. Szóval a blog neve “nem önmagáért beszél” 🙂 Tér és Idő. Az univerzum keletkezésével egyidőben létrejött fogalmak, jelenségek ezek, amelyek végigkísérték nemcsak a civilizált ember évezredeit, de a bolygó anyagainak keletkezését is, amelyen ez a civilizált ember él. Hogy miről lesz szó itt, az részben rejtély – előttem is. Hiszen mindig kerülnek elénk érdekes témák, sztorik, emberek, események, fotók, videók. Annyi bizonyos, hogy maradunk a Tér és az Idő tengelyében, olykor rapid módon beszámolva, máskor feltárva vagy éppen több oldalról magyarázva. A blog motivációját az újdonságok, a valóság, az évezredek óta fejlődő, változó emberi viselkedés megismerésére irányuló olthatatlan vágy, illetve az a pedagógiai filozófia adja, amely ugyanúgy fémjelzett a maradéktalan tudományos bizonyosságra való törekvéssel és persze egy egészséges exhibicionizmussal is.

Ideje vitorlát bontani, utazzunk együtt Térben és Időben. Ígérem, a továbbiakban csupa kisbetűvel írom majd ezeket az amúgy közneveket 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s